Spora grupa z nich kupuje wędliny na stoisku Michała Malickiego z Wójcina (gm. Jeziora Wielkie). Podobnie jak pstrągi, poddaje je wędzeniu. - W pracy wykorzystuję drewno z olchy, uznawane od lat za najlepsze do konserwacji żywności - mówi pan Michał.
Oto wynotowane przez nas ceny: pietruszka - 8 zł/kg, cebula - 3, marchew -3, ziemniaki - 1,5-2, ogórki - gruntowe spod osłony (do kiszenia) - 16, małosolne - 20, kiszone - 8, główka młodej kapusty - 5,50, sałata - 3,50, pieczarki - 4-7, seler - 4-5, buraki - 2, korzeń chrzanu - 18, jabłka - 2-2,50, gruszki - 3-5, jajka - 0,45-8-1, śledź solony - 11, matias - 14, sola - 15, karp - 15, okoń - 17, pstrąg wędzony - 35, sandacz - 25, filet z sandacza - 35.
Agro Pomorska - odcinek 55.

Wideo