Zapraszamy na kolejny odcinek Smaków Kujaw i Pomorza. Wróciliśmy do Kcyni, by jeszcze lepiej poznać historię – nie tylko kulinarną – tej miejscowości.
Tym razem Rafał Godziemski zabiera nas na spacer po mieście. Wrócimy jednak także na hol dworca kolejowego, gdzie swoją siedzibę ma Towarzystwo Historyczne Kcyni. Z zaproszonym do odcinka gościem nasz szef kuchni porozmawia nie tylko o zabytkowym wnętrzu i zachowanej oryginalnej atmosferze tego miejsca, ale także o dawnych kulinariach.
Jak Kcynia zainspirowała Rafała Godziemskiego?
Sprawdźcie przepis!
Placki z cukinii z ketchupem z sosem czosnkowym
- Jajko
- Ugotowane i przetarte ziemniaki
- Cukinia
- Pieprz czarny CYKORIA
- Papryka ostra CYKORIA
- Czosnek niedźwiedzi CYKORIA
- Świeża kolendra
- Liście mięty 3 ząbki czosnku
- Łyżka ketchupu POLSKIE PRZETWORY
- Łyżka kwaśnej śmietany
- Łyżka majonezu
- Pieprz kolorowy CYKORIA
- Wędzony węgorz
- Świeży koper
PARTNERZY:
Polskie Przetwory
Cykoria