https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tak należy przechowywać pierniki, aby były miękkie. Takich błędów już nie popełniaj!

Joanna Gólczyńska
Wielu nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia bez pierniczków, czyli aromatycznych ciastek o słodko-ostrym, korzennym smaku. Pierniczki zaraz po upieczeniu twardnieją, co jest dużym ułatwieniem przy zdobieniu przysmaków. Aby zmiękły przed spożyciem, należy je odpowiednio przechować. Na kolejnych slajdach galerii prezentujemy najlepszy sposób.
Wielu nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia bez pierniczków, czyli aromatycznych ciastek o słodko-ostrym, korzennym smaku. Pierniczki zaraz po upieczeniu twardnieją, co jest dużym ułatwieniem przy zdobieniu przysmaków. Aby zmiękły przed spożyciem, należy je odpowiednio przechować. Na kolejnych slajdach galerii prezentujemy najlepszy sposób. pixabay
Wielu nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia bez pierniczków, czyli aromatycznych ciastek o słodko-ostrym, korzennym smaku. Pierniczki zaraz po upieczeniu twardnieją, co jest dużym ułatwieniem przy zdobieniu przysmaków. Aby zmiękły przed spożyciem, należy je odpowiednio przechować. W artykule prezentujemy najlepszy sposób.

Świąteczne pierniczki dają nam wiele radości nie tylko ze względu na ich pyszny smak - są również atrakcyjne wizualnie. Możemy im nadać różne finezyjne kształty i pięknie ozdobić lukrem. Po upieczeniu pierniczki najczęściej są bardzo twarde, a im dłużej leżą na wierzchu, tym bardziej twardnieją. Aby zmiękły chowamy je do szczelnego plastikowego lub metalowego pojemnika. Niestety, ten zabieg często okazuje się niewystarczający.

Tak należy przechowywać pierniki, aby były miękkie

W artykule prezentujemy najlepszy sposób na przechowywanie świątecznych pierniczków. Przechowuj w ten sposób pierniki, a będą miękkie i zyskają owocowy aromat świąt. Zobacz w naszej galerii:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska