https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Te osoby powinny włączyć do diety mięso z indyka. To dzieje się z naszym organizmem, gdy go jemy

Justyna Trawczyńska
Opracowanie:
Indyk to jedno ze zdrowszych mięs, które często gości na polskich stołach. Jest zdrowy. łatwy w przyrządzeniu i można go przyrządzić na wiele sposobów. Zobaczcie, dlaczego warto jeść mięso z indyka. Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
Indyk to jedno ze zdrowszych mięs, które często gości na polskich stołach. Jest zdrowy. łatwy w przyrządzeniu i można go przyrządzić na wiele sposobów. Zobaczcie, dlaczego warto jeść mięso z indyka. Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>> pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Indyk to jedno ze zdrowszych mięs, które często gości na polskich stołach. Jest zdrowy, łatwy w przyrządzeniu i można go przyrządzić na wiele sposobów. Zobaczcie, dlaczego warto jeść mięso z indyka.

Chociaż zawieraj niewiele tłuszczu, są świetnym źródłem kwasów omega-3 oraz omega-6. Eksperci zalecają wybór chudych gatunków, białych mięs, przy czym ich spożycie nie powinno być częstsze niż 3-4 razy w tygodniu.

Te osoby powinny włączyć do diety mięso z indyka

W 100 g indyka jest od 80 do 100 kcal, w zależności od części. Ma on mniej tłuszczu niż kurczak. Zobaczcie, kto szczególnie powinien włączyć indyka do swojej diety w galerii poniżej:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Rolnictwo

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska