Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tyle kosztuje ekologiczne jedzenie od rolnika z woj. kujawsko-pomorskiego

s
Gmina Łabiszyn   Kiełbaski wędzone eko - 63 zł za kg Szynka długodojrzewająca eko - 118 zł za kg Wołowina bez kości eko - 74 zł za kg Mięso wołowe na bulion eko - 51 zł za kg Szponder eko - 40 zł za kg
Gmina Łabiszyn Kiełbaski wędzone eko - 63 zł za kg Szynka długodojrzewająca eko - 118 zł za kg Wołowina bez kości eko - 74 zł za kg Mięso wołowe na bulion eko - 51 zł za kg Szponder eko - 40 zł za kg es/zdjęcie ilustracyjne
Ceny żywności, nawet podstawowych produktów, rosną jak szalone. Co z ekologiczną żywnością, którą można nabyć prosto od kujawsko-pomorskich rolników i przetwórców? Sprawdzamy, ile kosztują mięso, pieczywo, kasze, makarony, warzywa i owoce z certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych.

W 1930 roku, w wielkopolskim Szelejewie, powstało pierwsze w kraju gospodarstwo ekologiczne. Po 92 latach działa ich ponad 18,5 tys. Ile kosztują produkty spod „strzechy”? Są towarem luksusowym czy stać na nie statystycznego Kowalskiego? Sprawdziliśmy dla Was oferty od rolników z województwa kujawsko-pomorskiego, którzy wystawiają swoje produkty nie tylko na bazarach i jarmarkach, ale też w internecie. A dokładnie - za pośrednictwem Kujawsko-pomorskiego eBazarku.

Ceny żywności ekologicznej z gospodarstw:

To też może Cię zainteresować

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska