W czasach, gdy nie znano antybiotyków, czarnymi jagodami leczono zakażenia, tyfus, a nawet polio. Zwalczano nimi gronkowca.
Jagody były traktowane jako cudowny lek na wiele chorób, który musiał być w domu. Do dziś lekarze zalecają jedzenie jagód podczas kuracji wielu kuracji!
Jagody zawierają pierwiastki mineralne, zwłaszcza selen, cynk, miedź i mangan, oraz witaminy C, A, B, PP. Swój znaczący udział ma w tym również błonnik.
W takich sytuacjach warto jeść dużo jagód. Kto powinien włączyć te owoce do diety?
Zobaczcie, kiedy powinniśmy jeść dużo jagód. Szczegóły w galerii poniżej:
Wybierz rower idealny na przejażdżki
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Sport to zdrowie!
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wideo