Czy można jeść masło codziennie? Oto, co się dzieje, gdy jemy masło tak często Masło to jeden z najczęściej używanych tłuszczów w kuchni. Dodaje smaku potrawom, dostarcza cennych składników odżywczych. Zawiera witaminy A, D, E i K, a także...
2 kwietnia 2025, 8:24
Pestki z dyni - jakie mają właściwości? Te osoby nie powinny ich jeść Pestki dyni to bogactwo składników odżywczych mających dobroczynny wpływ na organizm człowieka. Zawierają m.in. błonnik pokarmowy, zdrowe kwasy tłuszczowe,...
15 lutego 2025, 16:57
Picie kawy przed snem - takie są skutki dla organizmu. Kiedy najlepiej pić kawę? Kawa to najpopularniejszy napój na świecie. Eksperci podają, że bezpieczna dla organizmu dawka dzienna kofeiny to 400 mg. To około trzy lub cztery kawy...
1 stycznia 2025, 22:44
Takie są negatywne skutki jedzenia masła. Zobacz, kto nie powinien jeść masła Masło to produkt używany w polskiej kuchni praktycznie codziennie. To dodatek do kanapek, na maśle smażymy, dusimy, masło dodajemy do zup, sosów, to także...
11 października 2024, 12:42
Te osoby nie powinny jeść dyni. Takie są skutki uboczne jedzenia dyni Dynia jest bogata w witaminy i minerały, m.in. A, C, E, magnez, selen, potas i cynk. Stanowi również źródło białka i błonnika pokarmowego. Dynia chroni serce,...
30 września 2024, 10:04
Refluks żołądkowo-przełykowy - dieta i menu. Oto, co wolno jeść, a co jest zakazane Refluks to jedna z najczęstszych i najbardziej dokuczliwych chorób układu pokarmowego. Na czym ona polega i jakie są jej objawy? Jak wyleczyć refluks? Zobacz,...
7 września 2024, 6:00