Kiełbasa śląska z Twojego Marketu w winnym sosie cebulowym, podana na puree ziemniaczano-chrzanowym

RedakcjaZaktualizowano 

Składniki:

  • 4-6 dużych ziemniaków
  • 3 łyżki chrzanu (lub do smaku)
  • 2 świeże gałązki tymianku
  • 1/4 szklanki kremówki
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego win
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 2-3 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki masła

Obraną i cienko pokrojoną cebulę duś na maśle z dodatkiem tymianku, liścia laurowego, ziela angielskiego i cukru, aż zacznie zmieniać kolor. Wlej wino i duś, aż cebula będzie miękka, a połowa płynu odparuje.

Na wierzchu sosu rozłóż pokrojone na połówki kiełbasy śląskie. Przykryj i duś, aż będą ciepłe.
Obrane ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Utłucz na puree lub przeciśnij przez praskę, połącz ze śmietanką i chrzanem.

Ciepłą kiełbasę podawaj z sosem cebulowym na puree ziemniaczano-chrzanowym.

Wideo

Materiał oryginalny: Kiełbasa śląska z Twojego Marketu w winnym sosie cebulowym, podana na puree ziemniaczano-chrzanowym - Gazeta Pomorska

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3