Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kiełbasa śląska z Twojego Marketu w winnym sosie cebulowym, podana na puree ziemniaczano-chrzanowym

Redakcja

Składniki:

  • 4-6 dużych ziemniaków
  • 3 łyżki chrzanu (lub do smaku)
  • 2 świeże gałązki tymianku
  • 1/4 szklanki kremówki
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego win
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 2-3 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki masła

Obraną i cienko pokrojoną cebulę duś na maśle z dodatkiem tymianku, liścia laurowego, ziela angielskiego i cukru, aż zacznie zmieniać kolor. Wlej wino i duś, aż cebula będzie miękka, a połowa płynu odparuje.

Na wierzchu sosu rozłóż pokrojone na połówki kiełbasy śląskie. Przykryj i duś, aż będą ciepłe.
Obrane ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Utłucz na puree lub przeciśnij przez praskę, połącz ze śmietanką i chrzanem.

Ciepłą kiełbasę podawaj z sosem cebulowym na puree ziemniaczano-chrzanowym.

Kiełbasa śląska z Twojego Marketu w winnym sosie cebulowym, podana na puree ziemniaczano-chrzanowym
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska