Wiosenna zupa z klopsikami z białej kiełbasy Prosiaczek

Redakcja

Składniki:

  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 4 łyżki serka topionego
  • szczypta kurkumy
  • sól, pieprz – do smaku
  • olej
  • koperek
  • biała kiełbasa surowa „z metra”

W garnku na oleju zeszklij drobno posiekany por i pokrojoną marchewkę. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalej wodą i gotuj do miękkości. Do zupy dodaj klopsiki uformowane z mięsa białej kiełbasy (wielkości orzecha włoskiego). Ugotuj. Na sam koniec dodaj do zupy koperek, kurkumę i dopraw do smaku.

UWAGA KONKURS!!!
Obejrzyj film na naszym Facebooku i odpowiedz w komentarzu na pytanie konkursowe.
Czekają atrakcyjne nagrody‼

Regulamin: http://bit.ly/2D8VZnq

Wideo