Masło ziołowe:
- 1/2 kostki masła
- 1 ząbek czosnku
- po 2 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki
- szczypta soli
Miękkie masło połącz z rozdrobnionym ząbkiem czosnku i posiekanymi ziołami. Dopraw szczyptą soli.
Sos:
- 1/3 szklanki oliwy
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka musztardy ziarnistej
Wszystkie składniki sosu połącz na gładką emulsję.
Sałatka ziemniaczana z soczewicą:
- ok. 10 młodych ziemniaków
- 1/2 szklanki soczewicy (brązowej lub czarnej)
- 1 pęczek szczypioru
Ziemniaki ugotuj do miękkości. Dodaj do nich ugotowaną soczewicę, polej sosem i posyp posiekanym szczypiorem.
Australis:
- filety Australisa
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól, pieprz – do smaku
- masło klarowane – do smażenia
Filety obtocz w mące, przypraw i smaż na maśle przez 2-4 minuty z każdej strony (w zależności od grubości filetu). Na koniec smażenia dodaj na patelnię masło ziołowe, aby pokryło rybę.
Usmażone filety podawaj na sałatce ziemniaczanej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tamara Arciuch pokazała syna. Znacie go z telewizji, choć bardzo się zmienił [FOTO]
- Niespodziewane problemy u Cichopek i Kurzajewskiego. Poprosili o pomoc ekspertkę
- Prawda o tajemniczym związku Janiaka właśnie wyszła na jaw! Nikt tego nie wiedział
- Legenda Perfectu w domu opieki. Nie ma środków na utrzymanie