Składniki:
- 150 g sera cheddar
- 4 jajka
- duża garść świeżego szpinaku
- 200 g pieczarek
- 200 g groszku
- 1 szalotka
- 1/2 szklanki śmietanki kremowej
- 1/2 szklanki mleka
- sól, pieprz
- olej/oliwa
Chleb pokrój na ok. 1-2 cm kostkę, usmaż na oliwie na chrupko. Odstaw.
Na tej samej patelni zeszklij na oliwie drobno posiekaną szalotkę, pieczarki, następnie dodaj groszek i listki szpinaku. Zdejmij z patelni i ostudź.
Jajka połącz z mlekiem, śmietanką i utartym na dużych oczkach serem. Dopraw do smaku.
Do naczynia wysmarowanego oliwą lub olejem włóż chrupiący chleb i resztę składników zapiekanki. Zalej mieszanką jajek.
Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, zapiekaj ok. 25 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni.
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"