Wytrawna zapiekanka jajeczna z chlebem z piekarni Baton i warzywami

RedakcjaZaktualizowano 

Składniki:

  • 150 g sera cheddar
  • 4 jajka
  • duża garść świeżego szpinaku
  • 200 g pieczarek
  • 200 g groszku
  • 1 szalotka
  • 1/2 szklanki śmietanki kremowej
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól, pieprz
  • olej/oliwa

Chleb pokrój na ok. 1-2 cm kostkę, usmaż na oliwie na chrupko. Odstaw.

Na tej samej patelni zeszklij na oliwie drobno posiekaną szalotkę, pieczarki, następnie dodaj groszek i listki szpinaku. Zdejmij z patelni i ostudź.

Jajka połącz z mlekiem, śmietanką i utartym na dużych oczkach serem. Dopraw do smaku.

Do naczynia wysmarowanego oliwą lub olejem włóż chrupiący chleb i resztę składników zapiekanki. Zalej mieszanką jajek.
Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, zapiekaj ok. 25 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni.

Wideo

Materiał oryginalny: Wytrawna zapiekanka jajeczna z chlebem z piekarni Baton i warzywami - Gazeta Pomorska

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3