Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Miruna Nowozelandzka z firmy Abramczyk w sosie z białego wina z kaparami i zielonym pieprzem

Redakcja
Wideo
od 16 lat

Składniki:

  • 2 filety miruny
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki masła klarowanego (do smażenia)
  • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina
  • sok z cytryny – do smaku
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka zielonego pieprzu w zalewie
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz – do smaku
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki

Filety miruny przypraw solą, obtocz w mące (usuń jej nadmiar), smaż na maśle klarowanym przez 3 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni.

Na tej samej patelni zeszklij drobno posiekaną szalotkę, wlej wino, dodaj sok z cytryny oraz kapary i pieprz, gotuj przez kilka minut.

Na koniec dodaj masło i posiekaną natkę. Filety miruny podawaj na ciepło, polane sosem.

Miruna Nowozelandzka z firmy Abramczyk w sosie z białego wina z kaparami i zielonym pieprzem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska