Miruna Nowozelandzka z firmy Abramczyk w sosie z białego wina z kaparami i zielonym pieprzem

RedakcjaZaktualizowano 

Wideo

Zobacz galerię (2 zdjęcia)

Składniki:

  • 2 filety miruny
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki masła klarowanego (do smażenia)
  • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina
  • sok z cytryny – do smaku
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka zielonego pieprzu w zalewie
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz – do smaku
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki

Filety miruny przypraw solą, obtocz w mące (usuń jej nadmiar), smaż na maśle klarowanym przez 3 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni.

Na tej samej patelni zeszklij drobno posiekaną szalotkę, wlej wino, dodaj sok z cytryny oraz kapary i pieprz, gotuj przez kilka minut.

Na koniec dodaj masło i posiekaną natkę. Filety miruny podawaj na ciepło, polane sosem.

Materiał oryginalny: Miruna Nowozelandzka z firmy Abramczyk w sosie z białego wina z kaparami i zielonym pieprzem - Gazeta Pomorska

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3