Łosoś z firmy Abramczyk z solą ziołową na grillowanych szparagach z sosem jajecznym

RedakcjaZaktualizowano 

Składniki:

  • 1 filet łososia
  • 3 łyżki soli gruboziarnistej
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • pęczek zielonych szparagów
  • 1 łyżka oliwy

Sos:

2 korniszony
2 łyżki masła
1 pęczek koperku
2-3 ugotowane na twardo jajka

W rondelku podgrzej masło, dodaj drobno posiekane korniszony i jajka, dodaj koperek i zagotuj.

Sól rozdrobnij w moździerzu z suszonymi ziołami, przypraw nią filet łososia. Rybę smaż przez 3 minuty z każdej strony, rozpoczynając od strony ze skórą.

Szparagi skrop oliwa, obsmaż krótko na patelni grillowej.

Rybę ułóż na grillowanych szparagach, polej sosem jajecznym z koperkiem.

Wideo

Materiał oryginalny: Łosoś z firmy Abramczyk z solą ziołową na grillowanych szparagach z sosem jajecznym - Gazeta Pomorska

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3