Czym są mikroliście? Jak uprawiać i stosować w kuchni
Mikroliście to znakomite źródło witamin i minerałów. Można je stosować zamiennie z kiełkami i urozmaicać wygląd nudnych kanapek. W Stanach Zjednoczonych...
Jak prawidłowo naostrzyć nóż kuchenny?
W domowej kuchni ma je każdy z nas – nie ważne, czy lubi gotować, czy piec, czy też woli tylko smakować. Bez nich praktycznie nie damy sobie rady funkcjonować...
To dzieje się z organizmem, gdy jemy kiełbasę z grilla. Takie są zaskakujące skutki
Majówka to oficjalne rozpoczęcie sezonu grillowania. Ciepła temperatura, długi weekend to idealny czas na grilla - na obiad, kolację, weekendowe gotowanie lub...
Oto skuteczne sposoby na zdrowego grilla. Dzięki tym trikom zjesz lekko i smacznie!
Choć długi weekend majowy chyli się ku końcowi, to sezon grillowy dopiero się rozkręca. Wielu z nas, z powodów zdrowotnych, nie może sobie jednak pozwolić na...
Takich produktów lepiej nie grillować - stają się niesmaczne a nawet niebezpieczne
Majówka 2022 to tradycyjnie wielkie majówkowe grillowanie. Najpopularniejsze potrawy na grilla to karkówka i kiełbasa. Dania z grilla uwielbiamy za smak i od...
Te błędy popełniamy najczęściej podczas grillowania. Przez to dania są niesmaczne
Polacy kochają grillować. Nie bez powodu grillowanie nazywane bywa naszym "narodowym sportem". Najpopularniejsze potrawy na grilla to karkówka i kiełbasa. Dania...
Dlaczego robot kuchenny jest niezbędny w każdej kuchni i jak wybrać najlepszy?
Blender, mikser, malakser, a może urządzenie wieloczynnościowe, które ma liczne dodatkowe funkcje? Robot kuchenny bez wątpienia przyda się w każdej kuchni,...
Jak zrobić idealną kawę?
Jaką kawę lubisz pić najbardziej – espresso, cappuccino, klasyczną czarną, a może café latte? Niezależnie od tego, jaką kawę wybierasz na co dzień, powinna być...
5 porad, jak zorganizować przyjęcie w ogrodzie
Jak urządzić udane przyjęcie w ogrodzie? Na pewno trzeba zwrócić uwagę na kilka ważnych elementów, takich jak muzyka, dobre jedzenie i dekoracje. Mamy dla Was...
Bez czego nie może obejść się porządna kuchnia!
Dobre noże, roboty kuchenne i słynny thermomix - jakie przybory i akcesoria przydadzą się w kuchni? O tym rozmawialiśmy z naszą ekspertką, Agatą Jędraszczak,...
Takie błędy popełniamy robiąc zupę pomidorową. Różnica w smaku jest ogromna!
Zupa pomidorowa to danie uwielbiane przez tysiące Polek i Polaków. Choć jest stosunkowo łatwe w przygotowaniu (zwłaszcza, jeżeli mamy pod ręką rosół z...
Jak odpowiednio doprawić żurek wielkanocny? Przyprawy i dodatki
Żurek wielkanocny to tradycyjna, świąteczna zupa podawane w Wielką Niedzielę. Na jej przygotowanie jest wiele przepisów. Żurek w chlebie, żurek z suszonymi...
Jak sadzić rzeżuchę? Poznaj właściwości i zastosowanie kiełków
Rzeżucha to tradycja świąt. świetnie sprawdzi się jako prosta ozdoba wielkanocnego stołu lub koszyczka ze święconką. Jak ją sadzić i z czym jeść na co dzień?...
Warzywa, które posadzisz ponownie. Te resztki można posadzić na parapecie
Coraz częściej chcemy gotować w duchu zero waste, czyli nie marnować jedzenia. Zamiast wyrzucać obierki z ziemniaka, możemy upiec warzywo w całości. Końcówki...
Takie błędy popełniamy najczęściej robiąc mazurek na Wielkanoc
Trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez świątecznych wypieków. Jednym z ciast, które obowiązkowo powinno znaleźć się na stole oraz w koszyczku do święconki jest...
Tak można udekorować wielkanocne baby i mazurki. Królują orzechy, kajmak i lukier
Jemy też oczami, dlatego warto przemyśleć sposób podania potraw. Szczególnie ważne jest to w święta, kiedy staramy się, żeby wszystko wyglądało bardziej...
Jaki majonez wybrać? Sprawdź, ile czasu może stać otwarty
Majonez to gęsty i kaloryczny sos. Większość z nas nie wyobraża sobie sałatki jarzynowej albo jajek bez dodatku tego aksamitnego sosu. Niepokój może jednak...
Jak wybrać zdrowy majonez? Katarzyna Bosacka prześwietla majonezy dostępne w sklepach
W czasie Świąt Wielkanocnych używa się dużych ilości majonezu. Dodaje się go do sałatki jarzynowej, jajek, a nawet przygotowuje na jego bazie babki. Jednak...
Produkty spożywcze, które nie tracą ważności. Masz je w kuchennej szafce!
Dobrze zaopatrzona domowa spiżarnia może nas uratować, na przykład, gdy trzeba zrobić szybki obiad. Wiele produktów można przechowywać na zapas. Wtedy zaczynamy...
Dzień Wody 2022. Ile powinno się pić wody?
Co roku 22 marca w kalendarzu przypada Światowy Dzień Wody. Od dawna wiadomo, że odpowiednie nawodnienie organizmu poprawia koncentrację, niweluje bóle głowy i...
Skwaśniały rosół, zwarzony majonez, przypalony obiad? Te sztuczki uratują twój obiad
Przesolona zupa, zważony majonez lub przypalony obiad to tylko niektóre z kulinarnych wpadek, które zdarzają się w kuchni. W wielu przypadkach dania można...
Jak przyrządzić plantany? Czym różnią się od popularnych u nas bananów?
W jednym z popularnych dyskontów spożywczych od paru dni można kupić plantany, zwane też platanami. Banany warzywne o ziemistym smaku i zwartej konsystencji...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 9 godzin temu w kategorii Opieka nad starszymi
Dodano 12 godzin temu w kategorii Rolety
Dodano wczoraj w kategorii Fotowoltaika
Dodano 2 dni temu w kategorii Biura rachunkowe