https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tak krok po kroku zrobisz pulpety o smaku gołąbków. Są idealne na piknik i zawierają mało mięsa

Agnieszka Romanowicz
Nasze pulpety można zrobić w wersji bardziej kalorycznej, czyli na tłustym mięsie, np. boczku lub karkówce i na koniec je usmażyć. Zdrowsza wersja jest na mięsie z piersi kurczaka lub schabu i te pulpety nie są smażone, ale pieczone w piekarniku. Zobacz w naszej galerii, jak je zrobić krok po kroku.
Nasze pulpety można zrobić w wersji bardziej kalorycznej, czyli na tłustym mięsie, np. boczku lub karkówce i na koniec je usmażyć. Zdrowsza wersja jest na mięsie z piersi kurczaka lub schabu i te pulpety nie są smażone, ale pieczone w piekarniku. Zobacz w naszej galerii, jak je zrobić krok po kroku. Agnieszka Romanowicz
Dietetycy odradzają jedzenie mięsa w dużych ilościach, w przeciwieństwie do warzyw – mają być podstawą naszej diety. Ale co robić, gdy rodzina domaga się klopsów? Można podać pulpety z jednej trzeciej mięsa, reszta to młoda kapusta i ryż. Są proste w przygotowaniu i smakują jak gołąbki!

Nasze pulpety można zrobić w wersji bardziej kalorycznej, czyli na tłustym mięsie, np. boczku lub karkówce i na koniec je usmażyć. Zdrowsza wersja jest na mięsie z piersi kurczaka lub schabu i te pulpety nie są smażone, ale pieczone w piekarniku.

Obie wersje można jeść na zimno z sosem jogurtowym, musztardą, ketchupem lub surówką zrobioną z pozostałej kapusty. Takie pulpety będą idealne na piknik, spływ kajakowy i długą podróż.

Tak zrobisz pulpety, które smakują jak gołąbki

Składniki

  • 0,5 kg mielonego mięsa (dowolnego)
  • 0,5 główki młodej kapusty
  • 2 cebule
  • filiżanka ryżu
  • 2 jaja
  • sól
  • pieprz czarny
  • kminek
  • bułka tarta
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Rolnictwo

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska