https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tak krok po kroku zrobisz pulpety ze schabu w sosie szparagowym. Są delikatne i soczyste

Agnieszka Romanowicz
Popularność wieprzowiny w polskich sklepach spada na rzecz drobiu, tymczasem do przyrządzania lekkich dań można też wykorzystać schab. Poza pieczenią czy schabowym, nadaje się do przygotowania klopsików. Mamy prosty przepis na klopsiki schabowe w sosie szparagowym. Przygotowuje się je bardzo szybko. Jak je zrobić?  Zobaczcie w naszej galerii.
Popularność wieprzowiny w polskich sklepach spada na rzecz drobiu, tymczasem do przyrządzania lekkich dań można też wykorzystać schab. Poza pieczenią czy schabowym, nadaje się do przygotowania klopsików. Mamy prosty przepis na klopsiki schabowe w sosie szparagowym. Przygotowuje się je bardzo szybko. Jak je zrobić? Zobaczcie w naszej galerii. Agnieszka Romanowicz
To proste i delikatne danie z wieprzowiny, która w ostatnim czasie stała się pożądana w skupach. Dania wieprzowe nie muszą być tłuste, np. schab nadaje się na lekkie potrawy, jak. klopsiki w sosie szparagowym. Zobaczcie w naszej galerii, jak je zrobić krok po kroku.

- Szybko rosnące trendy cen skupu trzody chlewnej dominują na unijnym rynku. Powodem jest mała podaż żywca rzeźnego, która jest następstwem ograniczenia pogłowia trzody chlewnej w krajach unijnych. Linie ubojowe pracują znacznie poniżej swoich możliwości produkcyjnych. Personel skupujący musi dokonać wielu starań, aby pozyskać niezbędną ilość surowca – informuje Polpig, Krajowy Związek Pracodawców - Producentów Trzody Chlewnej.

Polpig dodaje, że z niemieckiej małej giełdy płyną pozytywne sygnały o dalszych podwyżkach cen skupu tuczników: - Wzrost cen również widoczny jest w innych krajach unijnych. Na rynku krajowym również ceny skupu świń pną się do góry. Zakłady przetwórcze w ubiegłym tygodniu płaciły nawet 10,50 zł/kg kl. E.
Od 12 do 17 lutego br. we Wtelnie w Kujawsko-Pomorskiem cena za kilogram kl. E skoczyła z 9,80 zł do 10,40 zł.

Popularność wieprzowiny w polskich sklepach spada na rzecz drobiu, tymczasem do przyrządzania lekkich dań można też wykorzystać schab. Poza pieczenią czy schabowym, nadaje się do przygotowania klopsików. Mamy prosty przepis na klopsiki schabowe w sosie szparagowym. Przygotowuje się je bardzo szybko. Jak je zrobić? Zobaczcie w naszej galerii.

Składniki

  • pół kg mielonego schabu
  • 1 cebula
  • 1 jajo
  • śmietana kremówka
  • słoik szparagów
  • pieprz
  • sól
  • olej
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska