Sztućce z drewna nie tak bezpieczne. UE wprowadza zmiany w opakowaniach do żywności
Od 1 sierpnia w życie wchodzi nowelizacja unijnego rozporządzenia dotyczącego wytycznych stosowania tworzyw sztucznych. Chodzi o wykluczenie z kontaktu z...
Takie są skutki jedzenia kapusty kiszonej. To dzieje się z organizmem po kapuście
Kiszona kapusta cieszy się dużą popularnością. Wiele osób coraz częściej próbuje ją samodzielnie ukisić. Jak się okazuje, warto jeść kapustę kiszoną i w ogóle...
Przez taki błąd ogórki kiszone są mętne i gazują. Tak przyrządzisz je prawidłowo
Choć przygotowanie ogórków kiszonych wydaje się być prostym zadaniem, po drodze czeka nas kilka pułapek, które mogą popsuć nasze kiszonki. Już jeden błąd...
Taki jest najlepszy chleb w sklepach Biedronki. Znany YouTuber ocenia skład pieczywa
Najzdrowszy chleb z Biedronki - sprawdź, który produkt wybrać na zakupach. Znany dietetyk i trener sportowy, Michał Wrzosek, postanowił sprawdzić, który chleb...
To się dzieje z organizmem gdy je kiszonki. Korzyści kiszonej kapusty i ogórków
Kiszonki mają bardzo wysoką wartość odżywczą oraz niewielką wartość kaloryczną. Eksperci przekonują, że warto je mieć w diecie. Poznaj 10 zalet jedzenia...
Zamiast kupować suszoną, wyhoduj własną aromatyczną miętę. To łatwe
Mięta to wyjątkowo popularne zioło, które najczęściej kupujemy suszone, w torebkach. Jednak, zamiast ją kupować, miętę można wyhodować. Jest ona łatwa w...
Sezon na maliny i czereśnie już za chwilę. Jak pozbyć się robaków z owoców?
Robaczywe owoce odbierają apetyt, niestety w sezonie bardzo łatwo o różne szkodniki w czereśniach, wiśniach, malinach oraz innych owocach jagodowych. Żerowanie...
Witamina B12 – wiesz, że najprawdopodobniej cierpisz na jej niedobór?
Witamina B12. Zalecana do suplementacji szczególnie kobietom w ciąży, często pomijana w diecie zwykłych ludzi. Trochę jakby zapomniana, trochę niedoceniana. Ale...
Kolorowa dieta - żółty poprawia nastrój, zielony odpręża
Czy kolor naszego pożywienia ma znaczenie? Owszem i to nie tylko z estetycznego punktu widzenia. To właśnie barwa w dużej mierze przesądza o tym, czy posiłek...
Takie właściwości mają jajka. Ile gotujemy jajka na miękko, by wyszły idealnie?
Jajka często goszczą w diecie i na stołach w polskich domach. Z jajek można przyrządzić wiele smacznych potraw, na przykład jajecznicę, szakszukę, pastę...
Grill trójnóg, czyli jak zrobić grilla i kociołek nad ogniskiem jednocześnie?
Grill trójnóg umożliwia nie tylko grillowanie, ale również przygotowywanie różnych potraw w kociołku. Urządzenie nie zajmuje dużo miejsca i świetnie sprawdzi...
Takiego jedzenia nie odgrzewaj, bo może być toksyczne. Oto lista!
Zamiast codziennego gotowania, często wydaje się, że lepiej przygotować obiad na kilka dni. W taki sposób można zaoszczędzić dużo czasu, ale i pieniędzy. Jednak...
Takie są najgorsze dodatki do domowych zup. Tego nie dodawaj, jeśli nie chcesz utyć
Wystarczy jeden z tych popularnych składników, by domowa zupa była wrogiem odchudzania i stała się po prostu szkodliwa dla zdrowia. Zobaczcie, jakich dodatków...
Kiedy kłaść mięso na grillu, żeby było soczyste? Błędy popełniane podczas grillowania
Wiele produktów smakuje lepiej z grilla. Na grillu można przyrządzić wiele przepysznych potraw, chociaż najpopularniejsze to niezmiennie karkówka i kiełbasa....
To oznacza biały nalot na ogórkach kiszonych. Kiedy nie można ich jeść? Sprawdź!
Ogórki kiszone to samo zdrowie. Zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Czasem na ogórkach...
Ruszył sezon na grillowanie. Jakiego grilla wybrać? Oto najpopularniejsze rodzaje
Kto zamierza kupić grilla, ten powinien kierować się nie tylko jego ceną i wyglądem, ale też względami praktycznymi. Opisujemy rodzaje grilla.
Na takie produkty spożywcze musisz uważać. Tak przygotowane są niebezpieczne
Dziennie spożywamy około 5 posiłków plus przekąski. Do naszych brzuchów trafia masa jedzenia nie zawsze zdrowego. Na szczęście z biegiem lata nasza świadomość...
Jak wybrać najlepszą białą kiełbasę na Wielkanoc? Oto pięć prostych porad
Jak wybrać białą kiełbasę na Wielkanoc? To jedno z ulubionych dań Polaków na święta Wielkiej Nocy: można zjeść na śniadanie z chrzanem lub musztardą, jest...
Nie wylewaj wody po ogórkach kiszonych do zlewu. Ta ma wiele innych zastosowań
Ogórki kiszone to prawdziwa bomba dla zdrowia, choć niektórzy muszą na nie uważać ze względu na swoje schorzenia zdrowotne. Okazuje się, że równie cenna jest...
Beza opada? Zobacz, jak uratować bezę. Takie są metody na idealną bezę
Choć beza składa się jedynie z dwóch składników - cukru oraz białka jaj - to wbrew pozorom jest dość trudna do przygotowania. Idealna beza powinna być chrupka z...
Biszkopt idealny: puszysty i wilgotny - jak upiec? Zobacz sprawdzone rady i wskazówki
Puszysty, wysoki i wilgotny biszkopt to podstawa dobrego tortu. Biszkopt to dość proste w przygotowaniu ciasto, bez wyszukanych składników, a jednak bywa, że...
Gotujesz ziemniaki, ryż, makaron itp.? Nie wylewaj wody! Wykorzystaj ją
Wody po gotowaniu ziemniaków, makaronu, ryżu i innych produktów nie warto wylewać! Ma ona wiele różnych i przydatnych zastosowań. Można ją wykorzystać przy...
Dodano wczoraj w kategorii Części samochodowe
Dodano wczoraj w kategorii Części samochodowe
Dodano wczoraj w kategorii Geodeta
Dodano 6 dni temu w kategorii Kajaki