Muffinki to znane i popularne słodkości, które można kupić w wielu piekarniach i cukierniach, jednak można je także upiec samodzielnie. Dzięki temu będziemy mieli pyszny deser, przygotowany ze znanych nam składników, bez sztucznych barwników czy aromatów. W dodatku pieczenie to świetna zabawa!
Muffinki – proste i szybkie
Muffinki to słodkości bardzo łatwe do wykonania. Większość przepisów mówi o tym, by wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą, dodać do nich składniki mokre, a następnie całość krótko zmiksować, tylko do połączenia się składników. Można zatem przygotować pyszne babeczki w kilka minut!
Muffinki – dobre na każdą okazję
Muffinki sprawdzą się idealnie na każdą okazję. Zajadać będą się nimi dorośli i dzieci. Można je przygotować na popołudniową herbatkę z przyjaciółmi, kinder party, do zabrania na wycieczkę czy piknik. Babeczki to także prawdziwy hit weselny i niezastąpiony element słodkiego stołu.
Muffinki – co można do nich dodawać?
Do ciasta na muffinki można dodawać siekane orzechy, kawałki czekolady, a także owoce – zarówno świeże, jak i suszone. Dzięki temu nasze wypieki mogą być bardziej chrupiące, soczyste, czy po prostu smaczniejsze.
Babeczki także po upieczeniu można ozdabiać – kopułą z bitej śmietany, słodkim lukrem, czy listkiem mięty. Zobacz naszą galerię i dowiedz się jak przygotować idealne muffinki.
