Składniki:
- Polędwiczki z dorsza firmy Abramczyk
- 1 opakowanie ciasta filo
- Około 4 łyżek roztopionego masła
- 100 g twarogu
- 1 szalotka
- 1 łyżka oliwy
- 200 g szpinaku „baby”
- Sól, pieprz, gałka muszkatołowa - do smaku
- 3 jajka
- 1 szklanki śmietanki
- 2 łyżki posiekanego szczypioru
- Sól, pieprz
Na oliwie zeszklij drobno posiekaną szalotkę, dodaj szpinak, smaż, aż stanie się miękki. Ostudź. Szpinak połącz z twarogiem, dopraw do smaku.
Arkusze ciasta filo posmaruj roztopionym masłem. Złóż na 4 części, wyłóż nimi foremki do zapiekania tart.
Na dno foremek z ciastem wyłóż warstwę szpinaku. Ułóż na niej pokrojone kawałki ryby. Posól ryby. Zalej doprawioną do smaku mieszanką jajek, śmietanki i szczypiorku.
Tarty wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza, zapiekaj, aż wierzch ładnie się zrumieni, ok. 35 minut (w zależności od wielkości użytych foremek).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Joanna Kurowska pozuje do selfie na POGRZEBIE. "Gdzie się podziała przyzwoitość?"
- Wystrojona Cichopek dystansuje się od Kurzajewskiego na imprezie. Kryzys w niebie?
- Nieznana przeszłość Anity Werner. Zdjęcia dziennikarki w negliżu
- Kochało się w nim pół Polski. Nie uwierzysz, jak teraz wygląda Makowiecki!