Pomidory są niskokaloryczne oraz bardzo zdrowe. Zawierają w sobie między innymi potas, wapń, magnez i żelazo. Znajdziemy w nich też rzadko spotykane w produktach spożywczych mangan, miedź czy kobalt, a także witaminy z grupy B, witaminę E i witaminę K. Włączenie do diety pomidorów zmniejsza ryzyko zawału serca, wspomaga trawienie, wspiera pracę układu nerwowego, a nawet poprawia stan skóry i chroni przed działaniem słońca. Pomidory chętnie spożywamy jako dodatek do kanapek, a także wykorzystujemy przy różnego rodzaju daniach. Okazuje się jednak, że nie wszystkie połączenia z pomidorami nam służą.
Takich produktów nie należy łączyć z pomidorami. Uważaj - to się dzieje z organizmem, gdy je jesz
Pomidory są bogactwem witamin i minerałów. Niestety w połączeniu z pewnymi produktami mogą stracić swoje cenne właściwości, a nawet zaszkodzić naszemu zdrowiu.
Jakich produktów nie należy łączyć z pomidorami? Co dzieje się z organizmem, gdy je spożywamy? Sprawdź w naszej galerii:
Przeczytaj także: Tak jedzenie awokado pomaga najszybciej schudnąć. W ten sposób spożywanie awokado prowadzi do utraty wagi
