Żurek to danie chętnie gotowane zarówno na co dzień, jak i od święta. Jednak szczególnie zależy nam, aby jego smak był idealny w Wielkanoc. Do przygotowania tradycyjnego żurku zazwyczaj używamy białej kiełbasy, wędzonego boczku oraz warzyw np. pietruszkę, marchewkę, selera, pora czy cebulę. Tymczasem, aby podkręcić jego walory smakowe warto dodać jeszcze jeden produkt, który poleca sama Magda Gessler.
Taki składnik dodaj do żurku wielkanocnego, a domownicy będą zachwyceni! Oto trik Magdy Gessler
Poznaj przepis na żurek słynnej restauratorki. To warto warto dodać do żuru wielkanocnego, aby był bardziej wyrazisty w smaku i aromatyczny. Ważny jest nie tylko zakwas domowej roboty. O jakim składniku mowa? Zobacz w naszej galerii:
***
Przeczytaj także: Dodaj to do sałatki jarzynowej, a nie pożałujesz. Oto tajne składniki znanych szefów kuchni do sałatki na Wielkanoc
