Takie błędy popełniamy przy gotowaniu makaronu. Przez to się klei i traci smak
Makaron to popularne danie w Polsce. Można go wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Wraz z różnymi sosami podawany jest jako samodzielne danie obiadowe, można...
Oto świetne 5 trików na najlepsze muffinki. Zobacz jak sprawić by były idealne
Muffinki, zwane też babeczkami, to idealne słodkie przekąski. Świetnie sprawdzą się na przyjęcia, na piknik, a także jako drugie śniadanie. Można je piec na...
Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA
25 września 2024 roku podczas Targów POLAGRA na Międzynarodowych Targach Poznańskich odbyła się uroczysta gala wręczenia nagród plebiscytu [b]Mistrzowie Smaku...
Dzięki temu trikowy ogórek będzie mieć smak arbuza. Dodaj tylko jeden składnik!
Ogórki zwykle posypuje się solą i pieprzem, czasem dodaje się kwaśnej śmietany, czy siekanej na drobno cebulki. Jednak jeden zaskakujący składnik może...
Sprytny trik babci, by ogórki kiszone były zawsze chrupiące!
Twoje ogórki kiszone wychodzą rozmiękłe i niesmaczne? Poznaj sprytny trick babci i dowiedz się co do nich dodać, by wyszły idealne!
Te błędy popełniamy przy gotowaniu zupy ogórkowej. Oto porady kulinarne
Zupa ogórkowa to tradycyjne polskie danie, jedna z ulubionych zup wielu Polaków. Domowa zupa z ogórkami kiszonymi jest nie tylko pyszna i sycąca, ale też zdrowa...
Suszenie grzybów - takie błędy popełniamy najczęściej. Przez to grzyby pleśnieją
Jak suszyć grzyby? Suszenie grzybów to jeden z najlepszych i najpopularniejszych sposobów na przedłużenie ich trwałości, zachowanie świeżości, smaku oraz...
Tak najlepiej przechowywać szparagi, żeby przedłużyć ich świeżość - sprawdź triki
Jak najlepiej przechowywać szparagi? Na straganach i w sklepach pojawiają się już zielone i białe szparagi. Sezon na szparagi w Polsce jest krótki, dlatego...
Tak nasze prababcie robiły leguminy. Oto przedwojenne przepisy na wyjątkowe desery
Legumina - nie próbowaliście w życiu tego dania? Żałujcie. Minęła Was przygoda z jednym z największych przysmaków XIX wieku. Ale nic straconego - łatwo nadrobić...
Nalewki z grzybów? Smaczne i ratujące zdrowie! Sprawdź jak je przygotować
Świat na nowo odkrywa nalewki z grzybów. Nasi przodkowie znali ich dobroczynne działanie już przed setkami lat. Grzyby w kieliszku potrafią zwalczać ból i...
Jak sprawdzić, czy jajko jest świeże? Po tym poznasz, że jajko jest zepsute
Jak rozpoznać, czy jajko jest świeże i dobre bez rozbijania skorupki? Oto pewne oznaki, że jajko nie jest już świeże. Spożycie nieświeżego jajka może być...
Oto dlaczego nie powinno mrozić się smażonego mięsa
Mrożenie to popularny sposób na przedłużenie trwałości produktów. Mrozić można praktycznie wszystkie produkty, z wyjątkiem tych bardzo bogatych w wodę (np....
Te osoby nie powinny jeść rosołu. W takich sytuacjach rosół może zaszkodzić
Rosół to wywar z kurczaka (lub innego mięsa drobiowego albo wołowiny) i warzyw, gotowany na wolnym ogniu. Ta tradycyjna zupa króluje na stołach w Polsce. Domowy...
Tak należy przechowywać truskawki, żeby przedłużyć ich świeżość. Oto skuteczne triki
Jak najlepiej przechowywać truskawki? Sezon na truskawki w Polsce rozpoczyna się pod koniec maja i na początku czerwca, jednak na straganach i w sklepach można...
Tak należy przechowywać banany, żeby nie czerniały i zachowały świeżość
Jak przechowywać banany aby zachowały świeżość i nie sczerniały? Czy banany trzeba trzymać w lodówce? Wiele osób zastanawia się też, jak długo mogą leżeć banany...
Takie są najczęstsze błędy przy parzeniu kawy. Przez to kawa traci smak i właściwości
Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Szacuje się, że rocznie na całym świecie wypija się ok. 400 mld filiżanek, dziennie to około 2 mld...
Oto lista najlepszych dodatków do herbaty. Koniecznie musisz je wypróbować!
Nawet najlepszy aromat herbaty może się z czasem znudzić, jednak możemy łatwo go podkręcić różnymi dodatkami. Świeże owoce, mleko, a nawet orzechy czy suszone...
Te osoby nie powinny jeść buraków. Komu i na co szkodzą buraki czerwone?
Wielkimi krokami zbliża się kalendarzowa jesień, a to idealna pora roku na przygotowywanie dań z buraków. Mimo iż dostępne są w sklepach niemal cały rok, to...
Błędy przy robieniu sałatki jarzynowej - Magda Gessler tego nigdy nie dodaje!
Sałatka jarzynowa to królowa wśród sałatek. Ta tradycyjna sałatka jest uwielbiana w Polsce. Wiele osób nie wyobraża sobie świąt i rodzinnych uroczystości bez...
Błędy przy gotowaniu zupy pomidorowej. Przez to pomidorówka traci tradycyjny smak
Zupa pomidorowa to jedna z ulubionych zup wielu Polaków. Domowa pomidorówka, przyrządzana często na bazie rosołu z dnia poprzedniego, jest nie tylko pyszna i...
Dodaj ten składnik do rosołu, a zachwyci cię smakiem! Oto najlepsze dodatki do rosołu
Rosół to jedna z najpopularniejszych zup, jakie regularnie pojawiają się na polskich stołach. Smaczny i rozgrzewający jest lubiany zarówno przez dorosłych, jak...
Gorzki ogórek – jak temu zapobiec? Sposoby na pozbycie się goryczy
Ogórki to jedne z tych warzyw, które kojarzą nam się z latem. Świeży na kanapkę, czy do mizerii. Gruntowe do kiszenia, konserwowania, zamykania w słoikach jako...
Dodano 4 dni temu w kategorii Kajaki
Dodano 5 dni temu w kategorii Konstrukcje stalowe
Dodano tydzień temu w kategorii Biuro projektowe
Dodano tydzień temu w kategorii Rusztowania