https://pomorska.pl
reklama

Orientalne lepsze od polskich? Wypróbuj niezwykły przepis na ogórki po japońsku

Wideo
od 7 lat
Masz dosyć mizerii czy kiszonych ogórków? Wypróbuj ten fantastyczny przepis na ogórki po japońsku! Jest łatwy w przygotowaniu, a smak na pewno pozytywnie cię zaskoczy!

Ogórki – pyszny dodatek do wszystkiego

Ogórki to wyjątkowo smaczne warzywa o uniwersalnym zastosowaniu w kuchni. Doskonale pasują do różnych kanapek, sałatek, dań mięsnych, rybnych, a nawet niektórych owocowych.

W dodatku można je marynować i kisić, by cieszyć się ich smakiem w okresie jesienno-zimowym. Nic więc dziwnego, że ogórek to prawdziwy król polskich stołów.

Kuchnia orientalna – wyrazista i smaczna

Kuchnia orientalna kojarzy się z takimi daniami jak sushi z ryżu i ryby, zupa ramen z jajkiem i makaronem, czy indyjskim curry z kurczakiem i sosem. Wykorzystuje się w niej zatem znane nam produkty, jednak nieco podkręcone za sprawą nietypowych mieszanek przyprawowych. Szczególnie popularny jest między innymi kmin rzymski, trawa cytrynowa, czarna sól, czy świeża kolendra.

Niestety, w polskich sklepach są one rzadko sprzedawane. Czy to jednak oznacza, że musimy zrezygnować z kuchennych eksperymentów? Niekoniecznie!

Sprawdź jak będzie smakować połączenie polskiego ogórka z orientalnymi przyprawami, które bez problemu dostaniesz w markecie. W galerii znajdziesz nasz pełen przepis na ogórki po japońsku wraz z wykonaniem krok po kroku!

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Wyjmij z lodówki i podlej hortensje. Ogród utonie w kwiatach. Oto trik na kwitnienie!

Wyjmij z lodówki i podlej hortensje. Ogród utonie w kwiatach. Oto trik na kwitnienie!

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska