https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Orientalne lepsze od polskich? Wypróbuj niezwykły przepis na ogórki po japońsku

Wideo
od 7 lat
Masz dosyć mizerii czy kiszonych ogórków? Wypróbuj ten fantastyczny przepis na ogórki po japońsku! Jest łatwy w przygotowaniu, a smak na pewno pozytywnie cię zaskoczy!

Ogórki – pyszny dodatek do wszystkiego

Ogórki to wyjątkowo smaczne warzywa o uniwersalnym zastosowaniu w kuchni. Doskonale pasują do różnych kanapek, sałatek, dań mięsnych, rybnych, a nawet niektórych owocowych.

W dodatku można je marynować i kisić, by cieszyć się ich smakiem w okresie jesienno-zimowym. Nic więc dziwnego, że ogórek to prawdziwy król polskich stołów.

Kuchnia orientalna – wyrazista i smaczna

Kuchnia orientalna kojarzy się z takimi daniami jak sushi z ryżu i ryby, zupa ramen z jajkiem i makaronem, czy indyjskim curry z kurczakiem i sosem. Wykorzystuje się w niej zatem znane nam produkty, jednak nieco podkręcone za sprawą nietypowych mieszanek przyprawowych. Szczególnie popularny jest między innymi kmin rzymski, trawa cytrynowa, czarna sól, czy świeża kolendra.

Niestety, w polskich sklepach są one rzadko sprzedawane. Czy to jednak oznacza, że musimy zrezygnować z kuchennych eksperymentów? Niekoniecznie!

Sprawdź jak będzie smakować połączenie polskiego ogórka z orientalnymi przyprawami, które bez problemu dostaniesz w markecie. W galerii znajdziesz nasz pełen przepis na ogórki po japońsku wraz z wykonaniem krok po kroku!

Polecane oferty
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska