Ogórki – pyszny dodatek do wszystkiego
Ogórki to wyjątkowo smaczne warzywa o uniwersalnym zastosowaniu w kuchni. Doskonale pasują do różnych kanapek, sałatek, dań mięsnych, rybnych, a nawet niektórych owocowych.
W dodatku można je marynować i kisić, by cieszyć się ich smakiem w okresie jesienno-zimowym. Nic więc dziwnego, że ogórek to prawdziwy król polskich stołów.
Kuchnia orientalna – wyrazista i smaczna
Kuchnia orientalna kojarzy się z takimi daniami jak sushi z ryżu i ryby, zupa ramen z jajkiem i makaronem, czy indyjskim curry z kurczakiem i sosem. Wykorzystuje się w niej zatem znane nam produkty, jednak nieco podkręcone za sprawą nietypowych mieszanek przyprawowych. Szczególnie popularny jest między innymi kmin rzymski, trawa cytrynowa, czarna sól, czy świeża kolendra.
Niestety, w polskich sklepach są one rzadko sprzedawane. Czy to jednak oznacza, że musimy zrezygnować z kuchennych eksperymentów? Niekoniecznie!
Sprawdź jak będzie smakować połączenie polskiego ogórka z orientalnymi przyprawami, które bez problemu dostaniesz w markecie. W galerii znajdziesz nasz pełen przepis na ogórki po japońsku wraz z wykonaniem krok po kroku!