Barszcz czerwony to znana wszystkim zupa przyrządzana na wywarze z buraków i innych warzyw. Jest to zupa nie tylko bardzo smaczna i pożywna, ale i zdrowa. Buraki bowiem słyną z bogactwa witamin i minerałów. W czerwonym barszczu znajdziemy między innymi witaminy z grupy B, witaminę C, kwas foliowy, żelazo, potas i magnan.
W tradycyjnym przepisie na barszcz czerwony są oczywiście buraki, seler, por, cebula oraz przyprawy: czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Istnieje jednak pewien sekretny składnik, który może dodać naszemu barszczu głębi smaku i sprawdzić, że wyjdzie idealny. Zdradziła go sama Magda Gessler.
Oto tajemny składnik, dzięki któremu Twój barszcz będzie idealny
Co Magda Gessler dodaje do barszczu? Prezentujemy sekretny składnik, dzięki któremu twój barszcz zyska dodatkową nutę słodkości i kwaskowatości. Z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom i gościom. Możesz go wykorzystać przygotowując barszcz na święta i nie tylko.
Sprawdź w naszej galerii tajemny składnik barszczu oraz poznaj przepis Magdy Gessler:
