Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

To dzieje się z organizmem, gdy jemy ryby. Te osoby nie powinny jeść mięsa ryb

Joachim Przybył
Joachim Przybył
Takie są skutki jedzenia ryb. To mięso zdrowe, które zawiera mnóstwo białka, kwasy omega-3, żelazo, fosfor i mnóstwo innych wartości. Są jednak w mięsie ryb także niebezpieczne substancje. Czy można jeść surowe ryby? Co warto kupować i zjadać pangę? Czy małe dzieci powinny jeść ryby? Odpowiadamy na te pytania Sprawdzamy, kto nie powinien jeść ryb, jakie gatunki najlepiej spożywać i w jaki sposób unikać ich przygotowania >>>Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.
Takie są skutki jedzenia ryb. To mięso zdrowe, które zawiera mnóstwo białka, kwasy omega-3, żelazo, fosfor i mnóstwo innych wartości. Są jednak w mięsie ryb także niebezpieczne substancje. Czy można jeść surowe ryby? Co warto kupować i zjadać pangę? Czy małe dzieci powinny jeść ryby? Odpowiadamy na te pytania Sprawdzamy, kto nie powinien jeść ryb, jakie gatunki najlepiej spożywać i w jaki sposób unikać ich przygotowania >>>Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo. Jacek Smarz
Takie są skutki jedzenia ryb. To mięso zdrowe, które zawiera mnóstwo białka, kwasy omega-3, żelazo, fosfor i mnóstwo innych wartości. Są jednak w mięsie ryb także niebezpieczne substancje. Sprawdzamy, kto nie powinien jeść ryb, jakie gatunki najlepiej spożywać i w jaki sposób unikać ich przygotowania.

Ryby to kwasy omega-3, mnóstwo witamin, a także wyśmienity smak. Sprawdzamy jak dieta rybna wpływa na nasz organizm i komu mięso ryb może zaszkodzić. Czy można jeść surowe ryby? Co warto kupować i zjadać pangę? Czy małe dzieci powinny jeść ryby? Odpowiadamy na te pytania! Kto nie powinien jeść ryb - sprawdź w naszej galerii.

To dzieje się z organizmem, gdy jemy ryby. Kto nie powinien zjadać ryb?

Jakie gatunki ryb są najzdrowsze i najlepsze do spożycia? W Polsce warto zainteresować się łososiem, ale także jego pochodzeniem. Specjaliści radzą, aby szukać łososia bałtyckiego lub pacyficznego, natomiast często spotykanie w sklepach łososie atlantyckie najczęściej są rybami hodowlanymi. To z kolei negatywnie wpływa na ich wartości odżywcze.

Czy można jeść surowe ryby? Sprawdzamy jakie gatunki są najzdrowsze

Inne wartościowe gatunki to pstrągi. Zawierają dużo kwasów omega-3, które szczególnie ważne są dla osób chorujących na serce. Dużo kwasów omega-3 zawierają także makrele, najlepiej w świeżej postaci, a dodatkowo są źródłem łatwo przyswajalnego białka, a także selenu, fosforu, potasu i magnezu

Czy warto jeść ryby? To mięso bardzo zdrowe, ale ważne jest źródło jego pochodzenia

Sardynki dostarczają nam witaminę D i nienasycone kwasy tłuszczowe. Niedoceniane śledzie mają mnóstwo wartości odżywczych, w tym witaminy A, D i E oraz B6, żelazo, cynk, miedź, fosfor i jod.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Trener Wojciech Łobodziński mówi o sytuacji kadrowej Arki Gdynia

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska