https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

To dzieje się z organizmem gdy jemy ryby! Zobaczcie kto powinien je jeść a kto unikać

Justyna Trawczyńska
Opracowanie:
Ryby to główne źródło kwasów omega 3. W rybach znajdują się w także witaminy A, D, E oraz z grupy B. Są bogate w białko i składniki mineralne – jod, selen i żelazo, dlatego warto sięgać po ryby 2-3 razy w tygodniu. Zobaczcie co dzieje się gdy jemy ryby, kto powinien je jeść, a kto ich unikać.
Ryby to główne źródło kwasów omega 3. W rybach znajdują się w także witaminy A, D, E oraz z grupy B. Są bogate w białko i składniki mineralne – jod, selen i żelazo, dlatego warto sięgać po ryby 2-3 razy w tygodniu. Zobaczcie co dzieje się gdy jemy ryby, kto powinien je jeść, a kto ich unikać. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Ryby to główne źródło kwasów omega 3. W rybach znajdują się w także witaminy A, D, E oraz z grupy B. Są bogate w białko i składniki mineralne – jod, selen i żelazo, dlatego warto sięgać po ryby 2-3 razy w tygodniu. Zobaczcie co dzieje się gdy jemy ryby, kto powinien je jeść, a kto ich unikać.

Ryby to jedno z najbogatszych źródeł wielonienasyconych kwasów omega-3, które bardzo korzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu i chronią nas przed wieloma chorobami.

Ryby dzielimy na słodko- i słonowodne w zależności od miejsca ich występowania. Można je jeszcze podzielić ze względu na zawartość tłuszczu na ryby chude i tłuste.

To dzieje się z organizmem gdy jemy ryby!

Do ryb chudych zaliczymy między innymi popularnego dorsza, halibuta czy szczupak. Natomiast ryba tłustą jest makrela, węgorz czy karp. Ryby w naszej diecie powinny pojawiać się nawet 2-3 razy w tygodniu. Zobaczcie co dzieje się gdy jemy ryby. Dlaczego warto je włączyć do diety? Wyjaśniamy w poniższej galerii.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ostatnia droga Franciszka. Papież spoczął w ukochanej bazylice

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska