Ogórki małosolne, czyli takie, które przebywały w zalewie około 3 dni, przynoszą wiele korzyści zdrowotnych dla organizmu, jednocześnie zachowują swój delikatny smak, co odróżnia je od ogórków kiszonych. Sam proces kiszenia podnosi wartości odżywcze produktu, między innymi wzbogaca go w kwas mlekowy, który jest źródłem cennych probiotyków.
Właściwości ogórków małosolnych
Sprawdź, dlaczego warto jeść ogórki małosolne. To dzieje się z Twoim organizmem, gdy jesz ogórki małosolne - prezentujemy 10 powodów, dla których warto regularnie spożywać ten produkt. Szczegóły na kolejnych slajdach galerii:
Ogórki małosolne wspaniale smakują jako dodatek do obiadów lub kanapek. Można także je schrupać jako przekąskę lub wykorzystać do przygotowania bazy pod zupę. Jedz ogórki małosolne na zdrowie!
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Szpak pokazał swojego towarzysza. Połączyła ich miłość od pierwszego wejrzenia
- Tomaszewska i Sikora spacerują z wózkiem. Wydało się, co ich łączy! [ZDJĘCIA]
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]