Maestra. Jedzonko pełne muzyki [zagadka kulinarna]
Spróbowaliście kiedykolwiek "Snu nocy letniej" czy "Hello Dolly"? "Sen" to borowiki w śmietanie, zaś "Dolly" to wołowina marynowana w oliwie z pestek dyni i...
Panie z Łęga promują borowiackie przysmaki!
Nowe potrawy z Łęga wzbogacą listę produktów tradycyjnych naszego województwa.
W "Czarnym Koniu" w Żołędowie po staropolsku
Zjechałam z Szosy Gdańskiej w Żołędowie, w stronę zielonych pól i lasów, tak jak wskazywała tablica informacyjna...
Kurkowy konkurs. Przepis na krem z kurek
Pani Danuta Makowska z Inowrocławia przysłała nam świetny przepis na zupę z kurek. I wylosowała nagrodę. Fundatorem pysznego ciasta dla pani Danki jest Chata...
Muffinki nie muszą być z paczki [przepisy]
Od jakiegoś czasu bardzo popularne są u nas muffinki czyli babeczki, które mogą być z różnymi dodatkami, na słodko i wytrawnie.
Dania z kurek. Czekamy na Wasze przepisy!
Kurek ponoć jest w bród. Po ostatnich deszczach rosną cudnie wielgachne, a przy tym są kruche i wilgotne. Takie kurki rosną w sosnowych lasach w głębokim mchu i...
Tamago, tofu i shitake [zagadka kulinarna]
"Kurkuma" w bydgoskiej "Drukarni" to chyba najbardziej egzotyczna restauracja w Bydgoszczy. To, co warzą kucharze z "Kurkumy" pochodzi jakby z innej...
Wojskowi kucharze w Brukseli
Na przystawkę podadzą: wędzonego łososia, grillowanego sandacza i gotowanego pstrąga. Wojskowi kucharze z regionu gotują w Brukseli!
Dania z grilla. Wypróbuj przepisy!
Lubimy grillować. Smakują na dania z grilla, czy są to mięsa, czy zwykła kiełbasa. Grillujemy warzywa i owoce. Z lubością wielką i z ogromnym mistrzostwem.
Rozmowy o jedzeniu z Danielem
Dziś o... naleśnikach. Mniam.
Odwiedziliśmy Zajazd pod grzybkiem
Restauracja, której charakterystyczną dekoracją jest weranda pod okazałym dachem w kształcie grzyba ma nowych właścicieli. Anna Schmidt i Mariusz Weddzel...
Smaczna kuchnia na lato [przepisy]
Lato kusi warzywami, owocami i daniami lekkimi, ale pełnymi urody. Oto kilka smakowitych letnich przepisów na potrawy light.
Adam Gessler gościł w Brzozie [wideo]
Znany kucharz Adam Gessler gościł w piątek (17 czerwca 2011 r.) na otwarciu SPA w hotelu w podbydgoskiej Brzozie.
Tam, gdzie rosną poroża i smakują filety z jelenia
To już słynny Francuz, Anthelme Brillat Savarin, autor "Fizjologii smaku" stwierdził : "powiedz mi co jesz, a ja ci powiem kim jesteś". Uważał zresztą, że...
Zagadka kulinarna
Zagadka kulinarna dla Czytelników Pomorskiej
Dodano 4 dni temu w kategorii Kajaki
Dodano 5 dni temu w kategorii Konstrukcje stalowe
Dodano tydzień temu w kategorii Biuro projektowe
Dodano tydzień temu w kategorii Rusztowania