Błyskawiczny zakwas na żurek. Oto prosty domowy przepis krok po kroku
Zakwas na żurek robi się bardzo łatwo, niewiele kosztuje, smakuje wyśmienicie i wystarczy poczekać kilka dni, żeby był gotowy. Zakwas to nieodłączny element...
Jajka - to dzieje się z organizmem, gdy je spożywamy. Zobaczcie właściwości jajek
Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, co się dzieje z waszym ciałem, gdy regularnie spożywacie jajka? Czy jesteście świadomi niespotykanych korzyści...
Ogórki małosolne na szybko - są gotowe już na drugi dzień! Oto przepis krok po kroku
Ogórki małosolne to krótko kiszone ogórki gruntowe. Zwykle są gotowe do spożycia po kilku dniach. Ogórki małosolne robi się bardzo łatwo, niewiele kosztują i...
Takie są triki na zupę idealną. Tak ugotujesz smaczną i sycącą zupę
Zupy to sycące i pożywne dania. W polskich domach zupy często pojawiają się na stołach. Przygotowuje się je dość szybko i łatwo, są w dodatku stosunkowo tanie....
Jaki olej do smażenia? Oto najlepsze i najgorsze - zobacz ranking olejów do smażenia
Jaki olej nadaje się najlepiej do smażenia? Który tłuszcz jest najzdrowszy i warto na nim smażyć? Olej kuchenny to jeden z podstawowych produktów w kuchni,...
Tych produktów lepiej nie jeść razem. Czy pomidora z ogórkiem można łączyć? Zobacz!
Czy pomidora można łączyć z ogórkiem? To jeden z często powtarzanych mitów dotyczących połączenia produktów na talerzu. Okazuje się, że istnieją pewne zasady...
Tak olej kokosowy wpływa na organizm. To się dzieje, gdy go stosujesz
Eksperci wymieniają zaskakujące skutki uboczne stosowania oleju kokosowego. Czy olej kokosowy jest zdrowy? Okazuje się, że ten produkt ma zarówno sporo...
Tak przedłużysz trwałość rzodkiewki, ogórków, sałaty i innych warzyw
Istnieją rodzaje warzyw, które już dzień czy dwa po zakupie tracą swoje właściwości i zaczynają wyglądać gorzej. Kurczą się, wysuszają i stają się nieapetyczne....
Tyle kalorii mają popularne sosy. Na naszej liście m.in. czosnkowy, tatarski, ketchup
Dla wielu osób ulubione kanapki, pizza czy tosty muszą być zjedzone z dodatkiem jakiegoś sosu. W sklepach można kupić bardzo wiele rodzajów, m.in. czosnkowy,...
Czosnek niedźwiedzi to naturalny, wiosenny lek. Takie są jego niezwykłe właściwości
Czosnek niedźwiedzi, znany także jako cebula czarownic, to roślina, która kryje w sobie nie tylko bogactwo smaku, ale również niesamowite właściwości zdrowotne....
Takie warzywa i owoce są zdrowsze po ugotowaniu niż na surowo
Wiele osób zadaje sobie pytania, które warzywa są zdrowsze - surowe czy gotowane? Czy gotowane warzywa tracą witaminy? Odpowiedź może niektórych zaskoczyć....
Tłusty Czwartek 2024 - oto tradycyjny przepis na domowe pączki z dżemem
Tłusty czwartek - nie ma chyba osoby, która by tego dnia nie skusiła się na choć jednego pączka. W 2024 roku Tłusty Czwartek przypada 8 lutego. Najlepiej...
Takie słodycze mają najmniej kalorii. Ile ich tracą, gdy nie zawierają cukru?
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej informuje o wynikach najnowszych badań najpopularniejszych słodyczy w Polsce. Pod lupę badacze wzięli słodkości bez i z...
Te osoby nie powinny jeść barszczu czerwonego. Tak buraki wpływają na organizm
Barszcz czerwony to tradycyjna zupa gotowana na zakwasie z buraków. Ta tradycyjna zupa często pojawia się na stołach w Polsce, szczególnie w wigilię Bożego...
Dodaj te przyprawy do bigosu, a będzie łatwiej strawny. Przepis na lekkostrawny bigos
Bigos to danie uwielbiane przez Polaków. Chętnie spożywamy go również w okresie świąt Bożego Narodzenia. Armatyczna, lekko kwaskowa potrawa ma jeden minus -...
Tymi rybami warto zastąpić karpia na Wigilię. Są zdrowsze i o wiele smaczniejsze
Karp to ryba, która tradycyjnie gości na polskich stołach podczas kolacji wigilijnej. Zwyczaj ten jednak nie ma charakteru religijnego i bez przeszkód możemy go...
Takie błędy popełniasz przy przyrządzaniu bigosu
Bigos to tradycyjna potrawa kuchni polskiej. W wielu domach przygotowywany jest w okresie świąt Bożego Narodzenia, jako jedna z 12 potraw wigilijnych. Choć...
Tak uratujesz bigos. Sprawdź, jak uratować przypalony lub przesolony bigos
Bigos to popularna polska tradycyjna potrawa. Przygotowuje się go między innymi na święta Bożego Narodzenia. Bigos robi się z kiszonej kapusty, mięsa, dodaje...
Osoby z tymi schorzeniami nie powinny jeść maku. Im może zaszkodzić makowiec
W grudniu spożycie maku w Polsce gwałtownie rośnie. Na świątecznych stołach pojawiają się torty makowe, tradycyjne makowce, pokryte słodkim lukrem szneczki, a...
To prosty przepis na pyszne domowe pierniczki! Mamy też ciekawostki o piernikach
Boże Narodzenie to czas pełen magii, miłości i radości. Na tę wyjątkową atmosferę składa się wiele czynników, takich jak obecność naszych najbliższych, śnieżny...
Jajka - najlepsze zamienniki. Czym zastąpić jajko? Te produkty można użyć zamiast jaj
Czym zastąpić jajko? Aby zastąpić jaja, nie są potrzebne wymyślne i egzotyczne składniki. Najlepsze zamienniki jajek prawdopodobnie masz pod ręką. Pieczenie i...
Czosnek - oto skutki jego jedzenia. To dzieje się z nami, gdy jemy czosnek
Jedzenie czosnku to cała lista korzyści, ale z drugiej strony spożywanie go w dużych ilościach może u niektórych powodować problemy zdrowotne. Czosnek ma...
Dodano 4 dni temu w kategorii Części samochodowe
Dodano 4 dni temu w kategorii Części samochodowe
Dodano 4 dni temu w kategorii Geodeta
Dodano tydzień temu w kategorii Kajaki